Tilbage

Power BI

Fra rå data til flotte dashboards og rapporter i løbet af `no time´

Microsoft har skabt det mest brugervenlige Business Intelligence værktøj siden Excel.

Med Power BI har Microsoft gjort det endnu nemmere for den individuelle bruger at designe sine egne BI løsninger, dashboards og rapporter. Og da Power BI leveres som en service i Office 365, skal du som bruger nu ikke en gang besværes med at installere værktøjet, det er allerede tilgængeligt.

Power BI

Bruger din virksomhed ikke Office 365, er det stadig muligt gratis at downloade Power BI desktop og gå i gang med at bygge datamodeller og oprette visualiseringer.

Power BI er et selvsændigt værktøj, men flere af de samme features som du måske benytter i Excel i dag, f.eks. Power Pivot eller Power Query, findes også i Power BI.

Kom nemt i gang

Power BI er Business Intelligence gjort simpelt og giver mulighed for nemt at:

  • indlæse data i en simpel datamodel fra eks. csv., Excel, Dynamics NAV og AX, SAP, SQL databaser, Sybase, Oracle, MySQL, DB2, Exchange, webkilder som Twitter, Facebook, Google Analytics, SalesForce. Ovenstående m.fl. er direkte integrerede med Power BI, og hvis blot data eksisterer kan det importeres i Power BI
  • lave transformeringer af data, som man kender det fra Excel samt udvidelse med muligheder i bl.a. DAX kodesproget
  • visualisere din virksomheds data i et brugervenligt format som eks. en rapport, et dashboard eller en mobil rapport
  • dele rapporter og dashboards på en portal eller eksternt med en kunde

Nedenfor inspiration til, hvordan du kan kombinere Power BI med andre Microsoft produkter som Dynamics 365Project, Skype for Business, SharePoint, Office 365, Azure m.fl.

Sagt om ProActives Power BI Masterclass

”Vi havde 10 personer på et Power BI kursus for at forbedre rapportering af en lang række af forskellige data i Carlsberg Danmark. Datamængderne er oftest meget store, tunge at trække ud af forskellige SAP systemer, og derudover så arbejder mange af vores salgskonsulenter på iPad, hvilket gør at Excel ikke kan bruges. Derfor kommer vi til at arbejde meget mere med Power BI, og de muligheder der ligger i dette værktøj. Selve kurset var rigtig godt, og der er flere som er gået i gang med at bygge forskellige rapporteringer.

Derudover kommer vi til at have en ’dag 2’, hvor vi får besøg af en Power BI ekspert fra ProActive. Denne gang for at få hjælp til at arbejde videre med det vi selv er gået i gang med. Denne del er lige så vigtig som selve kurset, da det kommer til at løfte brugernes brug af Power BI til et niveau, som jeg tror, kommer til at flytte os i en positiv retning.”

Martin Kjer, Carlsberg Danmark