Tilbage

Microsoft Business Intelligence

Skab den bedste dataplatform for læring og beslutningsunderstøttelse.

Med Microsofts seneste satsning på cloud teknologi, tilbyder Microsoft nu en bred vifte af on-premise og cloudbaseret Business Intelligence teknologier. Microsoft udvikler konstant på deres BI teknologier, da dette område er i kraftig vækst pga. af stigende efterspørgsel blandt organisationer, der ønsker at få mere værdi ud af deres data. Det kan være lidt en jungle at finde ud af, hvornår man skal gøre hvad, men uanset om man vælger cloud eller on-premise er kongstanken den samme, nemlig at skabe værdi og nye forretningsindsigter baseret på data.

Her følger en gennemgang af nogle af de Microsoft Business Intelligence teknologier, som ProActive rådgiver indenfor.

Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server er stadig den mest populære løsning til at opbevare og arbejde med virksomhedens data. Dette være sig både on-premise og cloud.

Microsoft SQL Server har fået en ordentlig overhaling i on-premise versionen de seneste år. Med den seneste in-memory teknologi, som især har haft indflydelse på performance, kan store datamængder let behandles på SQL Server platformen, hvilket er en klar fordel, når man bygger sit Data Warehouse. Foruden performance er skalérbarhed og sikkerheden i højsædet på SQL Serveren.

Sammen med SQL Serveren (On-premise) får jeres organisation en god palette af moderne Business Intelligence værktøjer. Til ETL-processen får I bl.a. SQL Servicer Integration Services (SSIS), til dataanalyse får I SQL Servicer Analysis Services (SSAS), og til visualisering af data i dashboards og rapporter får I SQL Server Reporting Services (SSRS).

SQL Servicer Integration Services (SSIS) er det eminent ETL-værktøj, der hjælper dig med at skabe dataintegrationer til dine kildesystemer og vha. en let brugergrænseflade og en masse standard komponenter kan du nemt transformere dine data eks. merge data sammen fra flere forskellige datakilder.

SQL Servicer Analysis Services (SSAS) benyttes til at lave dimensionelle datamodeller, som efterfølgende kan tilgås fra Excel, hvor moderne Pivot funktionalitet benyttes, eller datamodellerne kan agere datakilde til dine rapporter og dashboards. At bygge en god datamodel er det fundamentale for en god slutbrugere oplevelse.

SQL Server Reporting Services (SSRS) er værktøjet du bruger til at skabe flotte visualiseringer af dine data. Visualiseringer af data kan udmønte sig i et dashboard eller en rapport og kan vises på mobile-enheder.

I Microsoft Azure får du en lang række muligheder, der er identiske med on-premise version eller nye alternativer til Business Intelligence processen. Senest er SSIS blev tilgængelig i Azure Data Factory, SSAS repræsenteret af Tabular Cubes, og til det visuelle lag bruges typisk Power BI. Heruder findes en lang række andre services som eks. Azure Data Catalog og databaseteknologier Azure Data Lake.

Er jeres organisation også til self-service BI så tjek Power BI ud

Power BI kan som nævnt ovenfor bruges oven på såvel on-premise eller cloud baserede Data Warehouses, men Microsoft Power BI kan også bruges som et stand-alone self-service BI værktøj.

Læs mere om Power BI

Brug de moderne BI-værktøjer i Microsoft Office 365

Med Office 365 får du adgang til en lang række eminente BI-værktøjer så som:

  • Power Pivot kan benyttes til at skabe datamodeller, der skal bruges til analyse formål og efterfølgende kan tilgås vha. Excel’s Pivot teknologi. Fordelen ved Power Pivot er, at den kan håndtere enorme datamængder sammenlignet med Microsofts standard Pivot funktionaliteter, udover at du også kan lave mere brugervenlige opsætninger.
  • Power Query kan bruges til at transformere data på tværs af forskellige datakilder.
  • Power Map er Microsoft Excel tilbud til dig, der vil lave flotte kort-visualiseringer med baggrund i dine data.