Tilbage

Azure

Flyt virksomhedens infrastruktur op i skyen og betal kun for det reelle forbrug!

Microsoft Azure er en platform, som gør det muligt at afvikle din virksomheds systemer og applikationer i skyen ganske som i virksomhedens eget datacenter. Forskellen er blot, at det kører i Microsofts datacentre på Microsofts Azure virtualiseringsplatform.

Dermed kan man køre traditionelle virtuelle maskiner - Infrastructure as a Service (IAAS), og Platform as a Service (PaaS) som f.eks. SQL Azure, Web Apps, Azure Backup i en samlet infrastruktur.

Endvidere tilbyder Microsoft en komplet underliggende infrastruktur med storage, netværk, ”firewall”, VPN, som gør virksomheden i stand til at flytte hele eller dele af deres eksisterende datacenter til Microsoft Azure platformen. Microsoft tilbyder også Express Route, som er en dedikeret forbindelse direkte fra kunden til Azure datacentret.

Microsoft Azure Guests (virtuelle maskiner) supporterer ikke kun Microsoft software (Windows Server 2008 R2 eller nyere) men også f.eks. Linux (CentOS, Debian, Oracle , Red Hat Enterprise, SUSE, Ubuntu), VM Appliances (f.eks. 3 parts firewalls).

Hvorfor Azure?

Microsoft Azure er baseret på betaling efter forbrug, så de ressourcer, som ikke er i brug, betaler man ikke for, f.eks. en slukket virtuel maskine.

Dermed kan alt afregnes efter reelt forbrug, og ikke som i et traditionelt datacenter efter investeringer i hardware, strøm, køling, lokation osv. Dermed kan nøgleord som skalerbarhed og elasticitet reelt blive en del af den daglige drift.

Microsoft Azure

Da Microsoft driver deres Azure datacentre globalt, kan ressourcer placeres tættest på de brugere, som skal benytte dem.

Microsoft lever op til alle regler i forbindelse med sikring af data, herunder Safe Harbour, EU, ISO. Dermed kan din virksomhed trygt lægge data i ”skyen”.

Data kan transporteres til og fra Azure, via fysiske diske, hvilket gør kunden i stand til at få store mængder data ind og ud af Azure hurtigt og nemt, f.eks. i forbindelse med Azure onboarding eller longterm offsite backup uden at skulle benytte VPN eller Express Route.

Microsoft Azure er dit nye datacenter placeret i EU med fuld adgang til dine data og fuld administrativ adgang og kontrol på en platform, som tusindvis af kunder allerede benytter.