Masterclass i Power BI

ProActive, Rosenørns Allé 1, 1970 Frederiksberg
Frederiksberg
Masterclass
Bliv en mester i Power BI og lær hvordan du forvandler data til værdifuld information.
Power BI

Med Power BI er det lykkedes Microsoft at skabe det moderne Business Intelligence værktøj med datatransformering, analyse og visualisering samlet i ét simpelt og brugervenligt værktøj. Et Business Intelligence værktøj der ifølge det anerkendte analyseinstitut Gartner er verdens førende – foran Qlik, Tableau, SAS, SAP.

For at komme godt i gang med brugen af Power BI tilbyder ProActive en Power BI masterclass, hvor du lærer at at hente data fra forskellige kilder, transformere data, lave datamodeller, dax-beregninger og visualisere data og publicere rapporter. Med disse redskaber og udførligere øvelsesbeskrivelser lærer du at gå fra simple Excel filer til Power BI rapporter som denne:

Figur 1: Eksempel en af de rapportsider du som kursist lærer at lave gennem øvelserne


Efter at have haft mere end 75 kursister igennem vores online Power BI Masterclass, har vi forfinet konceptet og lavet en række initiativer, der sikrer dig maksimalt udbytte af kurset. Vores kursus er afvekslende og består både af en introduktion af Power BI samt praktiske øvelser i programmet. Ved brug af ProActives online læringsportal har vi lavet et udførligt øvelsesmateriale hvor alle kan være med.

Figur 2 Eksempel på øvelsesmaterialet i ProActives online læringsportal

Undervisere & målgruppe

Kurset afholdes af vores erfarne konsulenter, som til daglig arbejder med Power BI hos diverse kunder, og som derfor kan tilbyde såvel teori som praktisk erfaring med Power BI.


Kurset er for alle, som ønsker at få øget indsigt i deres data via Power BI. Kursusdeltagerne er dog typisk analytikere, controllers og BI udviklere.

3-i-1 kursus

Med ProActives Power BI Masterclass får du et 3-i-1 kursus:

 • Online introduktionskursus til Power BI (forud for kurset)
 • Heldags masterclass (kl. 8:30 – 16:30)
 • Online version af den afholdte masterclass (efter kurset)

Før kurset 

Før kurset får du adgang til ProActives online læringsplatform, hvor der er mulighed for at gennemføre et dansksproget Power BI introduktionskursus, når det passer dig. Introduktionskurset giver dig en forståelse for, hvad PowerBI er, hvad det kan bruges til, og hvordan du kan bruge det i dine arbejdsgange.

På den måde er du godt forberedt inden kurset.

 • Du får adgang til kursusmaterialet og øvelserne på forhånd
 • Du får adgang til et online introduktionskursus
 • Er der specifikke emner, du har en særlig interesse for, kan du kontakte underviseren inden kurset, som efterfølgende vil forsøge at tilpasse kurset bedst muligt

På kurset

På kurset vil du lære at:

 • Hente data fra diverse kilder
 • Transformere data
 • Samle data til en datamodel og forstå datamodels design
 • Udvikle og bruge Dax beregninger til at skabe forretningsindsigt
 • Lave visualiseringer, filtrering, tooltips og rapportdesign
 • Publicering og deling af rapporter, dashboards og datamodeller

Desuden får du:

 • Frokost sammen med mulighed for spørgsmål til underviser og andre repræsentanter fra ProActive
 • Eftermiddagskage og fokus på kursusdeltagernes egne emner

Efter kurset

Efter kurset har du adgang til ProActives læringsportal i 30 dage så kurset og øvelserne kan genopfriskes. Derudover har du mulighed for at få efterfølgende opfølgningsmøder med henblik på din egen organisations brug af Power BI til en reduceret pris.

Praktiske detaljer om kurset

Deltagerne medbringer egen PC til hands-on labs.

Kurset tager udgangspunkt i den seneste udgave af Power BI Desktop med Engelsk som sprog. Denne er gratis og kan hentes HER.

Pris: 3.400 kr. inkl. forplejning. (Du får tilsendt en faktura, når du har tilmeldt dig kurset)

”Vi havde 10 personer på et Power BI kursus for at forbedre rapportering af en lang række af forskellige data i Carlsberg Danmark. Datamængderne er oftest meget store, tunge at trække ud af forskellige SAP systemer, og derudover så arbejder mange af vores salgskonsulenter på iPad, hvilket gør at Excel ikke kan bruges. Derfor kommer vi til at arbejde meget mere med Power BI, og de muligheder der ligger i dette værktøj. Selve kurset var rigtig godt, og der er flere som er gået i gang med at bygge forskellige rapporteringer. Derudover kommer vi til at have en ’dag 2’, hvor vi får besøg af en Power BI ekspert fra ProActive. Denne gang for at få hjælp til at arbejde videre med det vi selv er gået i gang med. Denne del er lige så vigtig som selve kurset, da det kommer til at løfte brugernes brug af Power BI til et niveau, som jeg tror, kommer til at flytte os i en positiv retning.”
Martin Kjer, Carlsberg Danmark
Martin Sams
Martin
Norrbom Sams
Partner
+45 41 72 33 34
martins@proactive.dk
On location