Varde Kommune styrker sikkerhed og compliance med Microsoft 365

Varde Kommune har en Microsoft 365 first strategi. Det betyder, at når der skal implementeres nye IT-løsninger i kommunen, så kigger man altid på, om hvorvidt de kan implementeres med Microsoft 365, før andre alternativer overvejes. Dette gør sig gældende inden for alle områder og forvaltninger i kommunen.

Den moderne og cloudbaserede digitale arbejdsplads giver brugerne frie rammer for deres arbejde, men sætter samtidig en række nye krav til den digitale sikkerhed og infrastruktur. Samtidig har cyber-truslerne aldrig været større. Det introducerer også nye udfordringer og kompleksiteter i forhold til sikkerhed. Microsoft 365 giver en række muligheder for at styrke IT-sikkerheden markant, og derudover er der en hel række af sikkerhedsværktøjer, som kan tilføjes for at skærpe sikkerheden yderligere.

En stor del af det blev også båret af sikkerhed. Med den kompleksitet vi har i en kommune, så er sikkerhed faktisk ved at være uhåndgribeligt stort. Vi kunne se, at Microsoft også havde tænkt sikkerhed helt ind i deres løsning, så det blev faktisk en del af løftestangen.

Lars Peter Mosgaard, IT og digitaliseringschef, Varde Kommune

Varde Kommune har øget datasikkerheden og compliance med Microsoft 365

For at få det fulde udbytte af Microsoft 365 skal det være nemt og hurtigt for medarbejderne at tilgå og bruge diverse apps og tjenester. Derfor er beskyttelsen af identiteter, devices og data et helt centralt element i arbejdet med sikkerhed.

Vi har fået en sikkerhed rundt om Varde Kommune. Det betyder, at inden for brugen af Microsoft 365 i Varde Kommune er der faktisk ganske frie rammer; jeg beslutter ikke om man må oprette et team eller hvad man må kalde det. Den frihed har også gjort at adoptionen af hele konceptet er gået ufatteligt nemt. Jeg har aldrig været med til noget, der har været så nemt at implementere

Lars Peter Mosgaard, IT og digitaliseringschef, Varde Kommune.

Den bedste vej til at sikre compliance

En anden væsentlig bevæggrund for Microsoft 365 first strategien er, at man i Varde Kommune mener, at Microsoft 365 er den bedste vej til at sikre compliance i forhold til GDPR, ISO 27001 standarder, og i arbejdet henimod de NSIS-standarder, der for alvor slår igennem i 2021.

Kontakt

Mikael Rønfeldt
Director - Public
+45 41 72 32 42
mikael.ronfeldt@fellowmind.dk