Alle nyheder
29. august 2016

TV 2 vil effektivisere projektprocesser med ny Project Online løsning

TV 2 sætter fokus på produktivitet og styring med en ny forbedret Microsoft Project Online løsning.

TV 2 Teknik har netop fået implementeret en ny forbedret Project Online løsning, der har som mål at hjælpe projektledere og porteføljeledere i deres daglige arbejde samt løfte produktiviteten i projekterne.

I et forudgående analyseforløb blev der identificeret en række kritiske udfordringer med den gamle Project Online løsning, herunder:

  • Ingen understøttelse af TV 2s projektlivscyklus
  • Manglende oversigt og overblik over projektporteføljen
  • En masse manuelt arbejde før hvert styregruppemøde
  • En masse kommunikation mellem alle involverede parter i projektet
  • Intet fælles projektrapporteringsværktøj var taget i brug
  • Mangelfuld historisk data på projektstatus og finansielle ændringer i hele projekternes livscyklus

ProActive har hjulpet TV 2 med at løse de nævnte udfordringer og har leveret en skræddersyet Project Online løsning med tilpasset brugergrænseflade, der skal få TV 2s projektledere til at bruge projektstyringsværktøjet i langt højere grad end tidligere.

Automatiseret løsning baseret på TV 2 projektlivscyklus

I tråd med visionen om at digitalisere og automatisere rutinemæssige arbejdsgange i projekterne har ProActive bygget et workflow og en kommunikationsmodel, baseret på TV 2s projektlivscyklus og beslutningsprocesser.

Mindre manuelt arbejde og bedre overblik

For at minimere det manuelle arbejde med at udarbejde projektstatusrapporter til brug ved styregruppemøder er der udviklet en løsning, der genererer disse rapporter baseret på de relevante projektdata.

Project Statuts Report
 
Desuden er der skabt mulighed for et bedre overblik over porteføljen af projekter ved tilføjelse af to nye porteføljerapporter med highlights af de vigtige KPI'er.

Forventninger: Øget produktivitet

Den nye Project Online løsning skal give en række fordele for TV 2; først og fremmest skal den nye, innovative og brugervenlige grænseflade gøre løsningen mere tilgængelig for brugerne således at de hurtigere bliver fortrolige med at anvende og blive produktive med værktøjet.

Dernæst skal løsningens auto-generering af rapporter gøre livet lettere for projektlederne. De skal f.eks. ikke længere bruge tid på at udarbejde standard statusrapporter, da løsningen kan generere disse baseret på projektdata.

Med den nye løsning har TV 2 Teknik fået et fælles Porteføljemanagement værktøj, så projektledere og porteføljemanagere kan udføre deres arbejde smartere og mere effektivt.

”Jeg har været rigtig tilfreds med ProActives tilgang til projektet og fokus på målet om at sikre en brugbar og effektiv løsning, som skal højne vores kvalitet og arbejdsgange hos TV2. Vi ser frem til at Project Online for alvor bliver taget i brug af medarbejderne”, siger Magnus Rask Detlif, IT-chef hos TV 2.