07. jun 2018

Til Folkemødet med ny Data Doner app

Region Syddanmark og ProActive omdanner Folkemødet på Bornholm til et datadonorregister.
ProActive

Cirka 88 % af den danske befolkning har i dag en smartphone. Vi bruger mobilen på job og privat, og mange af os har den altid lige ved hånden. Telefonen opsamler data om vores adfærd hver gang vi bevæger os. Den tæller blandt andet vores skridt og beregner, hvor langt vi går. Vores telefoner bærer på data, der potentielt ville kunne sige noget om danskernes sundhed og måske være værdifuld i en behandlingssammenhæng.

Har du taget stilling? Vil du donere dine data?

Vil du donere dine data til sundhedsvæsenet, hvis det kan redde din nabos liv eller forlænge dit eget liv? Hvordan forholder det sig med etik og sikkerhed? Er vi på vej ind i et overvågningssamfund, hvor omkostningerne ved at donere data er for store? Kan vi forsvare ikke at dele vores data, hvis de kan redde liv? Og hvordan sikrer vi os selv og hinanden imod misbrug og overvågning?

ProActive har i samarbejde med Region Syddanmark udviklet en Data Doner app, som kan opsamle dine adfærdsdata og analysere dit humør. I næste uge tager vi med Region Syddanmark til Bornholm og omdanner Folkemødet 2018 til et datadonorregister og inviterer til debat. Vi vil se på perspektiverne, samskabe idéer og gå i dialog med Folkemødets deltagere. Sammen skal vi undersøge, hvordan vores personlige data kan gøre en positiv forskel.

Data Donor app

Hvis du deltager i Folkemødet på Bornholm i dagene 14. - 16. juni, så kom og deltag i debatten om indsamling og brug af sundheds- og adfærdsdata. Hent app'en og deltag i debatten.

Data Donor til iOS

Data Donor til Android

Jesper
Jesper
Johansen
Director - Cloud, Infrastructure & Security
+45 22 49 00 94
jesperj@proactive.dk