Alle nyheder
28. februar 2013

Ny version af Office 365 frigivet i Danmark

Microsoft har netop frigivet 2013 versionen af Office 365. Se de nye planer og priser.

Interesserede brugere kan gå ind på www.office365.dk og se de services, herunder nogle nye tilbud til virksomheder i forskellige størrelser.

Microsofts rejse til skyen og Office 365

Microsoft startede tilbage i 2008 salget af deres online services under navnet "Business Productivity Online Services". Tilbuddene var dengang baseret på Office 2007 med SharePoint 2007, Exchange 2007 og Office Communicator 2007.

I 2011 kom næste version af cloud suiten lanceret under det mere mundrette navn "Office 365" med 2010 versionerne af Office, Exchange, Lync og SharePoint. Samtidig tilbød Microsoft for første gang, at virksomheder kunne downloade og abonnere på selve Office pakken som en online service og introducerede Office Web Apps som et modsvar til Google Apps.

I år har Microsoft tilmed gjort det muligt for privatpersoner at downloade Office pakken, og nu er alle services altså tilgængelige i nyeste 2013 versioner.

Prisudviklingen er gået den rigtige vej

Det har været interessant at følge udviklingen de sidste 4 år, både når det gælder funktionalitet og ikke mindst prisudviklingen. Mange virksomheder var i starten noget tilbageholdende med at binde sig til, da de frygtede at priserne ville blive sat op, når først de gamle servere og data var flyttet til "Skyen".

Det ser imidlertid ud til, at priserne er gået ned i stedet for op. Eksempelvis er det nu muligt for en virksomhed med op til 250 ansatte at leje Exchange, SharePoint, Lync og en fuld Office pakke for 91,30 kr. per måned eller 912 kr. for et år. Office pakken kan installeres uden ekstraomkostninger på op til 5 devices, og det virker som om Microsoft med 3. generation af deres online services for alvor satser på, at kunderne vil leje fremfor at eje.

Flere og flere går over til Office 365

Antallet af danske virksomheder der anvender Office 365 har rundet 5000, og mon ikke at den nye 2013 version i kombination med de nye App Stores til Office, Windows, Dynamics CRM og SharePoint vil tiltrække en del nye private og offentlige virksomheder. Særligt inden for uddannelsessektoren hvor en stor del af de nye services ligefrem er gratis.