02. apr 2020

Naturstyrelsen lancerer ny version af udinaturen.dk

ProActive står bag udviklingen af den nye version af udinaturen.dk, som Naturstyrelsen med miljøminister Lea Wermelin i spidsen netop har lancereret.
Naturstyrelsen - udinaturen.dk

Mens Corona-smitten holder Danmark lukket, finder mange danskere i disse tider ud i naturen. I dag har Naturstyrelsen med miljøminister Lea Wermelin i spidsen lanceret en opdateret guide til landets naturoplevelser.

Fritidsaktiviteter er lukkede på grund af coronavirus, men naturen er altid åben. Og nu bliver det endnu nemmere at finde oplevelser i det fri tæt på, hvor du bor. I dag lanceres en opdateret version af udinaturen.dk, der er en samlet guide til naturoplevelser i Danmarks skove, enge, kyster og vandløb.

"Naturen byder på masser af gode oplevelser i en ellers vanskelig tid. Lige fra en gåtur i den nærmeste skov til en nat under stjernerne. Hvad enten man er ung, børnefamilie, ældre eller sårbar, har man godt af at komme ud i naturen, få frisk luft og mærke solen. Her gør udinaturen.dk det nemt at få overblik over både små og store naturoplevelser. Samtidig kan flere af os opdage nogle ukendte naturperler i vores lokalområde. Det er især vigtigt nu, hvor vi skal holde afstand og undgå, at mange samles et sted, så vi ikke er til fare for os selv eller andre. Man kan også bruge mobilen til at finde nye områder på farten, hvis man kommer til et sted, hvor der allerede er gæster", siger miljøminister Lea Wermelin.

Mobilvenligt site

Den kortbaserede guide udinaturen.dk gik i luften for første gang i 2010 og er blevet opdateret med et nyt og mere detaljeret kort, et inspirerende og mere mobilvenligt design og en mere enkel web-navigation.

Alle de udstillede data i guiden kommer fra en fælles friluftsdatabase: En database, stat og kommuner kan uploade indhold om egne naturområder. Det har mange kommuner allerede gjort, og håbet er, at endnu flere kommuner vil bidrage med friluftsdata, så borgerne samlet kan finde det bedst mulige overblik over mulighederne i det fri.

Udinaturen.dk er blevet moderniseret i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, GeoDanmark, Miljøstyrelsen, en række kommuner, Friluftsrådet, Kommunernes Landsforening og ProActive som hovedleverandør.

Besøg det nye udinaturen.dk

Kontakt

Gorm
Gorm
Priem
Partner
+45 27 22 33 22
gorm@proactive.dk
Data & AI
Application Development