Alle nyheder
16. november 2017

Leg borgmester og læg dit eget kommunalbudget

ProActive har udviklet et nyt digitalt værktøj i Power BI, der blotlægger pengeforbruget i din kommune og region.

Hvordan prioriterer din kommune og region penge på sundhed, velfærd, kultur og skoler?

Det er nogle af de mange spørgsmål, som et nyt online søgeværktøj fra Microsoft og ProActive giver svar på. Her får danskerne inden kommunal- og regionsvalget den 21. november en unik mulighed for at sammenligne budgetter og politik i landets 98 kommuner og fem regioner.

Alt dette og meget mere bliver nu nemt at finde ud af med et nyt online dashboard udviklet af ProActive og lanceret af Microsoft op til kommunal- og regionsvalget den 21. november, som kan tilgås via linket aka.ms/stem17.

Leg borgmester

Her kan du få svar på, hvordan de økonomiske og politiske prioriteringer er i landets kommuner og regioner. Det hele kræver kun netadgang og et par klik med musen.

ProActive har udviklet værktøjet baseret på Microsoft Power BI. Denne service trækker data fra bl.a. noegletal.dk og giver brugerne et lynhurtigt overblik over politiske og økonomiske forhold i landets kommuner og regioner.

Undersøg ventetiden i sundhedsvæsenet

Med det nye digitale søgeværktøj kan du eksempelvis undersøge pengeforbruget indenfor ældrepleje, skoler, kultur, transport og velfærd i landets regioner og kommuner.

Den nye digitale søgeservice giver også danskerne overblik over, hvordan servicetilbuddene er i forskellige regioner indenfor sundhed. Her vil det være muligt at undersøge antal patienter pr. læge, ventetider og lignende, ligesom du også kan se tal om miljø og kultur.

Demokratiet styrkes gennem ny teknologi

Business Intelligence-værktøjet Power BI, som gør det muligt at samle og visualisere store datamængder. Formålet er at styrke demokratiet ved at give borgerne mulighed for at få mere viden gennem den nyeste teknologi.

Valgdata for kommuner

”Valg i Europa har de senere år vist, at vælgerne har behov for værktøjer til at undersøge påstande i den politiske debat. Den brede offentlighed kan nemlig have svært ved at gennemskue, hvad der er sandt eller falsk, når politikere udtaler sig. Vores nye digitale service giver nu danskerne et overblik over de faktiske tal og prioriteter i de enkelte kommuner og regioner, og vores håb er, at det kan styrke demokratiet,” siger Anders Thomsen, direktør for Public Affairs, Microsoft Danmark

Den digitale søgeservice gør det desuden muligt for borgerne at undersøge stemmefordelingen blandt partier i de fem regioner og 98 kommuner. Andre features er at undersøge den demografiske udvikling samt vækst og beskæftigelse.