Alle nyheder
28. februar 2014

HJV.DK version 2 består vigtig test

Hjemmeværnets nye administrations- og planlægningsværktøj har bestået en overtagelsesprøve. Det betyder blandt andet, at Hjemmeværnet kan gå i gang med at lave kurser og undervisningsmaterialer til de frivillige.

Hjemmeværnets nye administrations- og planlægningsværktøj, HJV.DK version 2, har nu bestået overtagelsesprøven. Hjemmeværnet overtager derfor platformen fra ProActive.

"Projektet lever med den nyligt beståede test op til den reviderede tidsplan, hvilket jeg synes, der er grund til at glæde sig over. For nu kan Hjemmeværnet komme videre med at udforme kurser og undervisningsmaterialer til brug for uddannelse af vores frivillige med start i september 2014," siger stabschef i Hjemmeværnskommandoen, brigadegeneral Peer Sander Rouff.

Hovedformålet med det nye internetbaserede værktøj er, at Hjemmeværnets frivillige får et tidssvarende og effektivt værktøj til at planlægge og administrere Hjemmeværnets mange aktiviteter.

Godt samarbejde i udfordrende projekt

"Vi er ikke i mål endnu, men det er et vigtigt skridt vi har taget her, og jeg vil derfor gerne fremhæve det gode samarbejde vi har haft med ProActive og Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste," siger Peer Sander Rouff.

"Vi vil gerne kvittere og takke for et rigtig godt samarbejde. Det har været et udfordrende projekt, hvor vi sammen har formået at prioritere løbende og fokusere på løsningens kvalitet sådan at Hjemmeværnet får den store effektivitetsgevinst af sin investering, som hele tiden har været målet," siger Gorm Priem, der er direktør i ProActive.

I de kommende måneder vil Hjemmeværnets nye administrations- og planlægningsværktøj blive driftstestet for at sikre at portalen er stabil, ligesom det er muligt at begynde at præcisere det nye værktøjs grafiske indhold.

Endelig betyder den beståede overtagelsesprøve, at den udmeldte tidsplan om at HJV.DK version 2 bliver klar til brug for de frivillige den 1. januar 2015, fortsat er gældende.