Alle nyheder
27. november 2017

Hjemmeværnet flytter forretningskritisk platform til Azure

Hjemmeværnet opnår store besparelser på at flytte forretningskritisk selvbetjeningsplatform i skyen til Microsoft Azure.

ProActive udviklede i 2012-2016 en omfattende forretningskritisk platform kaldet HJV.DK til Det Danske Hjemmeværn. Platformen består af mange forskellige forvaltningsapplikationer til f.eks. aktivitetsstyring, reglementer, uddannelse og andre kritiske elementer i administrationen af en organisation med 46.000 frivillige. Platformen er baseret på Microsoft teknologi, herunder SharePoint, Exchange, Skype, SQL Server, men også integreret til Forsvarets SAP-baserede DeMars.
 
Platformen bestod af 120 serverinstanser og blev driftet on-prem hos en traditionel driftsleverandør. Hjemmeværnet havde i den forbindelse store omkostninger til driften, udfordringer med platformens performance og meget lav fleksibilitet ift. anvendelsen, hvor der er store udsving henover året - eksempelvis planlægges de fleste aktiviteter i januar, hvor der er massiv brug af aktivitetsmodulet.

Stor besparelse på drift og 30% bedre performance

ProActive vandt opgaven i udbud i slutningen af 2016. ProActive flyttede derefter på blot 3 måneder hele HJV.DK platformen fra driftsleverandøren til Microsoft Azure og står i dag for hele den løbende drift og vedligehold.

Efter et halvt års drift taler resultaterne deres eget sprog: Hjemmeværnet har haft store besparelser på den løbende drift, har opnået performanceforbedringer på omkring 30% og kan nu meget nemt skalere platformen op og ned. Azure platformen har givet mulighed for nemmere overvågning med automatisering af alarmer og gennemsigtig styring af kapacitet.
 
”Skiftet til Azure har været en stor fordel for os. Vi har fået en helt ny fleksibilitet, og en langt højere grad af gennemsigtighed. HJV.DK er en forretningskritisk platform som spiller en afgørende rolle i dagligdagen for de frivillige, og det er nu blevet nemmere at imødekomme de skiftende behov og understøtte den fremtidige udvikling,” siger Søren Pedersen, Hjemmeværnskommandoen.

Genklang hos Microsoft

Flytningen har vakt genklang hos Microsoft og var med til at bane vejen for ProActives triumftog ved Microsoft Partner Awards 2017.
 
”Udnævnelsen er bl.a. baseret på en løsning, hvor ProActive A/S har løftet en række forretningskritiske fagsystemer til Azure, for at give lettere adgang og bedre performance til 46.000 mennesker – og samtidig leveret en stor driftsbesparelse. Juryen har lagt til særlig grund, at partneren med dette projekt succesfuldt har leveret et af de første store offentlige cloudprojekter,” siger Marianne Dahl Steensen, administrerende direktør, Microsoft Danmark.
 
ProActive er nu i gang med at udvikle den næste generation af forvaltningsapplikationer som spiller en afgørende rolle for Hjemmeværnets strategi.