08. dec 2019

Hedensted Kommune træffer databaserede beslutninger med IoT

Hedensted Kommune indsamler data om vandstande og vejtemperaturer ved hjælp af IoT til gavn for borgerne og miljøet.
Azure IoT Suite

Vejsalt gavner trafikken men kan have en negativ effekt på træer, biler og dyr. Derfor, sammenholdt med udgifter til vejsalt, er det essentielt for Hedensted Kommune at salte mindst muligt, men stadig nok til at trafikken er sikker. Kommunen har i samarbejde med ProActive fundet ud af, at IoT er løsningen på lige præcis dén udfordring.

Vandløb, der transporterer vand væk fra land og by, er et levested for dyr og planter, og sikrer at den omkringliggende jord kan dyrkes. Hedensted Kommune har igennem længere tid også overvejet, hvordan brugen af IoT kan være behjælpelig med at optimere overvågning af åløbs vandniveauer, så kommunen kan komme vandløb, der løber over sine bredder, i forkøbet.

Derfor har Hedensted Kommune fået etableret sensorer ved veje til at registrere vejtemperaturen, samt i vandløb for at holde øje med vandstanden.

Microsoft Powered IoT Business Solutions.

Microsoft IoT Solutions

Microsoft - IoT Solutions

ProActive og IoT Danmark kom med den helt rette løsning

Hedensted Kommune søgte efter en løsning, som ikke har store etablerings- og vedligeholdelsesomkostninger. ProActive og IoT Danmark har et fantastisk samarbejde, der har skabt den helt rette løsning til kommunen:

”Dette samarbejde giver en løsning, hvor man benytter IoT Danmarks SigFox netværk til at hente og levere data til Microsofts Azure platform,” siger Peter Nielsen, IT Administrator, Hedensted Kommune.

ProActive har stået for konfigurationen af Azure Services, der er brugt i løsningen. Løsningen sikrer leveringen af data, således kommunen kan observere og præsentere data systematisk ved hjælp af Power BI.

Datadrevne beslutninger i mødet med vejsaltning og åers vandstand

I dag kan Hedensted Kommune overvåge vejtemperaturer in real time, og kan dermed optimere forbruget af vejsalt i vinterhalvåret. I dag kan kommunen også holde øje med vandstande i åer in real time. Ved hjælp af denne dataindsamling kan en historisk datamængde for vandstanden i åløbene mere detaljeret og mindre omkostningsfuldt indsamles. Data benyttes til at komme oversvømmelser i forkøbet både til landmænd og byboeres fordel. I dag står Hedensted Kommune derfor bedre rustet til at træffe datadrevne beslutninger, til fordel for både kommunens økonomi, borgere, beplantning og dyr.

Kontakt

Jesper
Jesper
Johansen
Director - Cloud, Infrastructure & Security
+45 22 49 00 94
jesperj@proactive.dk
Kim Gregersen
Kim
Gregersen
Director, Sales & Business Development
+45 41 72 33 10
kimg@proactive.dk
Data & AI
Cloud, Infrastructure & Security