04. dec 2019

Grundfos udnytter Power Platformen til Modularisering

Grundfos udnytter Microsoft Power Platform til lynhurtigt at udvikle og aktivere forretningskritiske applikationer.
Grundfos

Hos Grundfos fortsætter den digitale transformation og er allerede langt med at udnytte standardværktøjerne i Microsoft Power Platform til at bringe forskellige forretningskritiske applikationer hurtigt i spil og slippe for store komplekse udviklingsprojekter.

Det seneste projekt har drejet sig om at gøre produktion og produktudvikling mere digital og fleksibel igennem standardisering og simplificering, så Grundfos kan sikre højere effektivitet og kvalitet i produktionen og reducere af produktionsomkostninger.

Modularsering skaber grundlag for digitalisering

Ingeniørerne i Bjerringbro med Chief Engineer Bjørn Langeland i spidsen er også langt med modularisering af produktion og produktudvikling. Modularisering betyder, at virksomheden bruger samme delkomponenter til flere produkttyper eller bygger sin produktion op efter et bestemt byggeklodsprincip. Det gør det nemmere at omstille produktionen til nye behov og skaber mere effektive processer hele vejen igennem værdikæden. Ved at tænke i moduler skaber man en ensartethed og enkelthed i udviklingen af produkter, fordi man genbruger komponenter og
designprincipper.

Standardisering med samlet tilgang

Grundfos havde tidligere tre forskellige systemer kørende til at vedligeholde og administrere deres mange komponenter og moduler forankret i forskellige organisatoriske enheder:

 • Product & Manufacturing modules
 • Hardware Building Blocks
 • Mechanical Platform Designs

Der var et stort ønske om at strømline processerne og få ét samlet system til modulerne, og derved gøre det lettere for deres mange udviklere og ingeniører at fremsøge relevant information, når der skal produktudvikles, afvikles projekter eller opsættes en ny produktionslinje et sted i verden.

 

Dubai buildings unlock up to 80% energy savings with simple pump swaps

A Dubai building owner is saving money, energy and carbon from the pumps in its air-conditioning systems following a Grundfos Energy Check. The customer got new, state-of-the-art equipment, extended the lifespan of its system and is providing a better environment to its residents – with energy savings of 50-80% in three buildings. The project is in line with Dubai’s goal of saving 30% of its energy by retrofitting 30,000 buildings by 2030.

Microsoft Power Platformen

Ved at udnytte standardværktøjerne fra Microsoft Power Platformen undgik man et større udviklingsprojekt med et langt projektforløb. Den nye løsning med navnet ”Design Library” er baseret på Canvas Apps i
PowerApps og Power Automate med SharePoint bagved, hvilket giver en række gevinster:

 • Forbedret brugeroplevelse
 • Samlingshub til tværgående organisatorisk samarbejde med styrede roller og proces
 • Aftalt og dokumenteret designgrundlag gemmes og gøres let tilgængeligt
 • Ensrettet sprog og term set

Design Library er opdelt i moduler og relaterede dokumenter, som indgår i dokumentationen for modulerne; det kan være tegninger, diagrammer, tekniske specifikationer m.v.

Design Library løsningen indeholder følgende funktionalitet:

 • Velkomstside hvor man blandt andet kan vælge, om man ønsker at søge på produkt eller produktionsspecifik information, links til video guides og retningslinjer for brug
 • Detaljeret søgning baseret på term sets såsom gruppe, domæne, system niveau m.v.
 • Onepager – Overbliksbillede som viser alt relevant information for det udsøgte modul, billede, karakteristika, status, ejere, modningsgrad, version samt relaterede dokumenter
 • Relationer – Her kan man få et overblik over, hvordan de enkelte moduler er relaterede, og hvilke processer og produkter de indgår i
 • Dokumentsøgning – Her kan man søge bredt i alle dokumenter

Demokratisering af forretningsapplikationer

Ved at benytte en såkaldt Low Code udviklingstilgang med Microsoft Power Platformen, erstattes langsommelig egen-udvikling af hurtigt-til-marked konfiguration af ny generation brugervenlige standard forretningsapplikationer.

Med et kort indledende afklaringsforløb, og en Minimum Viable Product (MVP) tilgang, er det lykkedes at omfavne et komplet re-design og præsentere en samlet løsning til glæde for slutbrugerne globalt i organisationen på tre måneder.

Samarbejdet med ProActive har fungeret perfekt. Kombinationen af vores forretningsmæssige behov og ProActives tekniske forståelse for SharePoint og PowerApps har virkeligt skabt et brugbart og lettilgængeligt system. Den konstruktive og fleksible tilgang igennem projektet har desuden været en nødvendighed i et projekt, hvor 3 systemer fra 3 organisationer og endnu flere fagdiscipliner samles i ét system.
Bjørn Langeland, Chief Engineer, Advanced Manufacturing Engineering Grundfos Holding A/S

Introduction to Microsoft Power Automate

Discover how you can work less and do more. With Microsoft Power Automate, previously Microsoft Flow, you will be able to automate your repetitive daily tasks.

Kontakt

Kim Gregersen
Kim
Gregersen
Director, Sales & Business Development
+45 41 72 33 10
kimg@proactive.dk
Business Applications