Alle nyheder
6. marts 2014

Flere kommuner vælger Skolebordet

Stadigt flere kommuner vælger Skolebordet som fælles kommunikations- og læringsplatform for kommunens skoler.

en nye skolereform stiller nye krav om øget digitalisering og interaktion mellem lærere og elever, effektivisering i kommunikation og videndeling fra regeringens såvel som fra lærernes, elevernes og forældrenes side.

Derfor er de ansvarlige for skolerne i ude i kommunerne begyndt at se sig grundigt om efter digitale platforme, som kan hjælpe dem med at indfri de mange krav og ønsker på en måde så alle parter bliver tilgodeset. Her er det, at en række af landets kommuner har valgt Skolebordet som fælles kommunikations- og læringsplatform for kommunens skoler og stadigt flere følger trop.

Baseret på Office 365 fra Microsoft

Skolebordet er en ny platform, hvor lærere og elever imellem kan kommunikere, dele viden, samarbejde om og aflevere og returnere opgaver i en og samme webbaserede platform.

 

Skolebordet er baseret på Office 365 til Uddannelse, som omfatter en hel række af moderne kommunikations- og samarbejdsværktøjer. Skolebordet er bygget ud fra en ’Bring Your Own Device’ tankegang, som betyder at eleverne let kan tilgå Skolebordet via deres egne smartphones, iPads/tablets eller computer. De kan gemme og dele dokumenter, tilgå mail og kalender og gå lektiecafé med virtuel lærerdeltagelse via chat eller video.
Skolebordet er tillige bygget op omkring app-tankegangen, hvor man nemt kan tilføje nye apps efter behov. En enkelt og intuitivt brugergrænseflade gør det let for elever på forskellige alderstrin at arbejde, dele og aflevere deres opgaver.

 

ProActive har leveret løsninger til Skolebordet til en række kommuner og enkeltstående uddannelsessteder, og interessen for Skolebordet er massiv. 

Hvad siger kommunerne?

”Fremtidens Skole er navnet på den samlede indsats for Sønderborg Kommunes kvalitetsudvikling af folkeskoleområdet. På it-området betyder det øget IT i form af bred kompetenceudvikling for personalet og bæredygtige platforme for eleverne. Derfor har vi valgt Skolebordet.dk, der som et didaktisk værktøj hjælper og understøtter denne proces med digitale work flows og samarbejde” 

Birgitte Nielsen, konsulent for IT & Medier i Sønderborg Kommune

 

”Vi har valgt en strategi med udlevering af iPads til alle elever på mellemtrinet, lærere og pædagoger, samt en infrastrukturudvidelse af WiFi og båndbredde til internettet. Derved kan vi give eleverne mulighed for selv at medbringe eget it-udstyr. Denne strategi kræver imidlertid vi understøtter de forskellige enheder med mulighed for indhold og samarbejdes værktøjer på tværs af teknologivalg. Derfor har vi valgt Skolebordet.dk, der netop er en samarbejdsportal der kan tilgås fra forskellige enheder, platforme og med en intuitiv brugerflade."

Allan Valentin Sørensen, Skolekonsulent i Vordingborg Kommune

Tusindvis af elever vil bruge Skolebordet fra skolestart 2014

Skolebordet er ved at blive rullet ud til skoler i en række kommuner over hele landet, og det er forventningen at platformen vil blive anvendt af op til 100.000 elever til skolestart 2014. 

Men det stopper ikke der, Skolebordet vil i fremtiden tilbyde en række yderligere optimeringer og samarbejdsværktøjer til skolerne, som defineres i tæt samarbejde med en række kommuner der deltager i ERFA arbejdet omkring Skolebrodets fremtidige udvikling.

Microsoft og Fremtidens digitale skole

Microsoft satser massivt på skoleområdet, og har valgt at stille en række af deres teknologer til rådighed gratis for elever i skolerne, og på den måde bidrage til at skabe ’Fremtidens digitale skole’.

Da Skolebordet netop bygger på Microsofts Office 365, er der med Skolebordet en betydelig besparelse på IT driften ude i de enkelte kommuner. Microsoft er meget begejstrede for projektet, og Claus Jul Christensen, som er direktør for Microsofts offentlige kunder siger:

’Med Skolebordet får skoler og øvrige uddannelsesinstitutioner i Danmark og udlandet en unik platform for vidensdeling, samarbejde og understøttelse af arbejdsgange der lever op til kravene til fremtidens skole. Med denne nytænkende brug af Microsofts nyeste teknologiplatform (Office365), sikres de studerende et arbejdsværktøj, der gør deres hverdag lettere, og som de kan arbejde med fra deres telefoner, iPads og PC’ere. De kan tilgå dokumenter, aflevere opgaver, chatte med klassekammerater, se deres skema, få løbende beskeder og meget mere, uanset hvor de er og fra hvilket devise de sidder med. Med Skolebordet tilbydes også kommuner og skoler en markant IT besparelse på infrastruktur, og Skolebordet understøtter på bedste vis ’bring your own devise’ på en sikker og effektiv måde. Microsoft er ikke bare begejstret for Skolebordet, men vi ser løsningen som en unik mulighed for at leve op til kravene for Fremtidens Skole."

Yderligere information om Skolebordet

Kontakt gerne ProActive eller direktør i Skolebordet Anders Baunsgaard på ab@skolebordet.dk, for at høre nærmere om hvad Skolebordet kan gøre i din kommune eller om Office365 og øvrige Cloud ydelser til det offentlige Danmark.