04. sep 2018

Alfa Laval reducerer leveringstiden med nyt eksportværktøj

Et nyt eksportværktøj effektiviserer compliance proces og reducerer dermed leveringstiden markant for Alfa Lavals kunder.
ProActive

Alfa Laval har fået implementeret et nyt værktøj, der først og fremmest gør Alfa Laval i stand til at afkorte leveringstiden til eksportmarkederne betydeligt. Samtidig gør det nye værktøj også arbejdet meget nemmere for en række medarbejdere og er med til at sikre overholdelsen af mange forskellige lokale regulativer på de enkelte eksportmarkeder.

Alfa Laval AB er en verdensledende producent af pumper, ventiler, varmevekslere og separatorer. Alfa Lavals produkter sælges i over 100 lande, hvoraf over 50 lande har deres egne salgsorganisationer. Virksomheden har 42 store produktionsenheder og 70 servicecentre fordelt over hele kloden. Alfa Laval har på nuværende tidspunkt over 17.000 ansatte på verdensplan. De fleste er i Sverige, Kina, Danmark, Indien og USA.

Kompleks ordre-screeningsproces

Når en kunde afgiver en ordre skal ordren igennem en relativ kompleks screening- /compliance-proces for at sikre at produktet overholder en række forskellige regulativer, der igen er afhængig af hvor i verden kunden har til huse.

Denne proces blev hidtil håndteret i et statisk Excel ark (database). Det gjorde processen besværlig og ufleksibel, når der dagligt blev tilføjet nye produkter eller når regulativer blev ændret, hvilket i sidste ende havde betydning for leveringstiden.

Fra statisk til dynamisk proces

Med implementeringen af det det nye eksportværktøj (Export Control), som er opbygget i SharePoint, er denne proces blevet langt mere dynamisk og strømlinet. Alle nye ordrer bliver lynhurtigt screenet førend Sales Department kan få lov til at eksekvere ordrer til kunder uden for EU.

Løsningen giver desuden Alfa Lavals salgsfolk mulighed for til hver en tid at få status om, hvor langt en ordre er i screeningsprocessen, overblik over hvilke komponenter, der er blevet godkendt og kan hurtigt trække en statusrapport for hver enkel transaktion.

Hurtigere leveringstid og færre bøder

Nye ordrer kan blive registreret, screenet og evalueret lynhurtigt sammenlignet med tidligere, hvilket har reduceret leveringstiden markant. Det nye eksportværktøj har også optimeret hele processen og forbedret kvaliteten, så Alfa Laval er bedre i stand til at undgå bøder ved ikke at overholde regulativerne.

Mikkel
Mikkel
Aude
Partner
+45 27 22 33 67
mikkel@proactive.dk