Tilbage

Lær sprog med OneNote

OneNote er ikke kun et stærkt værktøj til notetagning, det kan også bruges til at lære nye sprog. Læs her hvordan.

Lær sprog med OneNote

Engelsk kommer tidligere og tidligere på skemaet i folkeskolen. Nogle elever tager hurtigt det nye sprog til sig med hjælp fra engelsksprogede film, TV-programmer og spil, mens andre kan finde det mere udfordrende.

Hvad end man hører til første eller sidste kategori, kan OneNote hjælpe en på vej, til at lære nye sprog, med det værktøj vi vil præsentere jer for i dag: Læringsværktøjer. 

Læringsværktøjer findes til engelsk, fransk, tysk, italiensk og spansk, dvs. alle de sprog man ser på et typisk skoleskema for folkeskoler og gymnasier, dog virker flest funktioner til engelsk.

Når man downloader Læringsværktøjer, får man en ny fane i sin OneNote. Fanen kommer med brugbare værktøjer: en læsehjælper og en diktafon.

Læsehjælperen

Værktøjet til læsehjælp hedder en fængslende læser. Den er først og fremmest designet til de, der kan have svært ved at læse engelsk. I engelsktalende lande, bruges læsehjælperen derfor til ordblinde og lignende, som en hjælp til selvhjælp.

Når man lærer engelsk, kan læsehjælperen støtte en, i at læse tekster højt og angive udsagnsord, navneord og adjektiver. Det kræver blot, at man angiver tekstens sprog som værende på engelsk.
I den fængslende læser kan man styre hvor hurtigt eller langsomt en tekst skal læses højt og man kan tilmed vælge mellem flere forskellige oplæsningsstemmer.

Læsehjælperen kan dermed være det værktøj, som hjælper en til at lære den helt rigtige udtale og grammatik på engelsk.

Læsehjælper til mobilen

Som noget helt nyt kan man nu bruge læsehjælperen på sin telefon, gennem den smarte app Office Lens. Faktisk kan den mobile læsehjælper også bruges til danske tekster - den kræver bare at man tager et billede af den tekst, man vil have hjælp til at læse. Office Lens scanner da teksten, og kan nu læse den højt. Det mobile værktøj kan, ligesom OneNote læsehjælperen, justeres, så man kan skrue op og ned på talehastigheden.

Diktafonen

Diktafonen bruger din computers mikrofon til at skrive det ned du siger, på engelsk, spansk, italiensk eller fransk. Man kan derfor bruge diktafonen til at øve sin egen udtale. Prøv fx at kopiér en tekst ind i OneNote, på det sprog du er ved at lære. I en ny tekstboks på samme side, kan du nu slå diktafonen til og gå i gang med at læse højt. Står der det samme i de to tekster, har du helt styr på udtalen. 

Man kan downloade værktøjet Læringsværktøjer til OneNote, lige her.