Få styr på dit migreringsprojekt

17. aug 2021
Migreringprojekter skaber ofte mange problemer i form af overskridelser i både tid og budget samt manglende tillid til, at de data der skulle flyttes, rent faktisk er kommet med. I dette blogindlæg ser vi på nogle af de centrale spørgsmål omkring migrering og ser ligeledes frem imod en række broadcasts om forskellige facetter af migreringsprojekter.
Henrik Nordtorp
Principal Architect
Migrering

At sige at de ligefrem er angstprovokerende er måske at trække den for langt, men faktum er, at migrering af data ofte overses i forbindelse med opbygning af nye løsninger. I ProActive har vi igennem mange år arbejdet med migrering og har med et migreringsrammeværk taget løsningen på fejlslagne projekter til et nyt niveau.

Mange migreringsprojekter løber over lang tid, da mængden af data ellers ville presse den platform hvor data skal flyttes til. Det betyder, at der skal være nogle mekanismer, der sikrer dels det optimale flow af data og dels at kvaliteten af data er som forventet.

Automatiseret proces

Et helt grundlæggende element er automatisering af selve processen. Uden det ville det kræve for mange mandtimer og ville både blive voldsomt dyrt og tage meget lang tid.

Kvalitetskontrol

Selvom vi har aftalt præcist, hvad der skal migreres, og vi har testet på en større mængde sites migreret, sker det alligevel, at der mangler noget eller noget har forkerte data.

I det tilfælde kommer der jo en tvivl om data i alle andre sites også!

Så vi har brug for en metode til at sikre, at det data vi forventer flyttet, rent faktisk er flyttet. Og den kontrol skal ske på flere niveauer. Hvis vi udelukkende ser på f.eks. filer flyttet, kontrollerer vi jo ikke om brugerne er blevet tilføjet, eller om mails er sendt til brugerne. Figuren her viser vores kvalitetsmodel, hvor kontrol udføres på alle niveauer af specifikationer.

Figur 1: Kvalitetsmodel for migration

Monitorering

Når migreringsprojektet kører over lang tid, er det vigtigt, at man ved, hvordan fremdriften er. Ligeledes er det vigtigt løbende at følge med i kvaliteten, dvs. at de kvalitetskontroller der udføres, kan fortælle, om der er fejl i forhold til det aftalte.

Proces

Selvsagt er selve procesforløbet en meget væsentlig del af en migrering. Men der er mange steps, som man ofte udelader eller glemmer i migreringsprojekter. For ProActive er det væsentligt, at alle steps er involveret fra den første advarsel om at et site snart skal migreres til at sitet er klart og valideret.

Figuren her er et enkelt eksempel på en proces.

Figur 2: Eksempel på procesdefinition

Migreringsstrategi

Et site er ikke bare et site. Der er som regel stor forskel på, hvornår og i hvilken rækkefølge sites skal migreres. Nogle sites kan kun flyttes i weekender og andre kan flyttes i arbejdstiden. Her kommer migreringsstrategien ind: hvad skal flyttes i hvilken rækkefølge og hvordan?

Hvad kan du gøre?

Skal du i gang med et projekt, der involverer noget migrering af eksisterende data, så er ProActives broadcast-serie om migrering måske et godt sted at starte.

Der er følgende broadcasts omkring emnet:

Afsnit 1

Introduktion til Migrering.

Introduktion til Migrering

Afsnit 2

Fra SharePoint til SharePoint Online.

Fra SharePoint til SharePoint Online

Afsnit 3

Migrering af personlige filer og file shares.

Migrering af personlige filer og file shares

Afsnit 4

ESDH i Microsoft 365 og migrering af metadata.

ESDH i Microsoft 365 og migrering af metadata

Afsnit 5

Migrering af Microsoft 365 tenants. 

Migrering af Microsoft 365 tenants

Afsnit 6

Fellow Migration Framework – et Columbusæg?

Fellow Migration Framework – et Columbusæg?
Henrik Nordtorp
Henrik
Nordtorp
Principal Architect
+45 31 50 65 40
henrikn@proactive.dk

Bliv kontaktet!

Udfyld formularen, hvis du ønsker at vide mere om mulighederne for netop din organisation.
Modern workplace