Tilbage

Digitalisterne kommer – og de arbejder alle steder fra, men ikke fra 9 til 17

I dette det tredje indlæg i serien fokuserer vi på det opbrud digitalisterne medfører, når det kommer til traditionelle tanker om, hvor arbejdet udføres (kontoret), og hvornår arbejdet udføres (9 - 17).

I de foregående blogindlæg i vores serie "Digitalisterne kommer" har vi introduceret "digitalisterne", som de digitale generationer født fra 1981 og fremefter. Og vi har beskrevet den første af de 5 forandringer, som vi ser digitalisterne vil medføre for vores digitalie arbejdsplads (den første forandring er, at de ikke skelner mellem det personlige og arbejdet, når det kommer til værktøjer).

I dette det tredje indlæg i serien fokuserer vi på det opbrud digitalisterne medfører, når det kommer til traditionelle tanker om, hvor arbejdet udføres (kontoret), og hvornår arbejdet udføres (9 - 17). Gør klar til at disse dogmer står for fald, når digitalisterne kommer. Det er blevet tid til at se på den anden forandring ud af de fem, som handler om digitalistens trang til at være forbundet.

I de foregående indlæg om digitalisternes indtræden på arbejdspladsen, har vi brugt vores arke-digitalist, Anja. Anja er vokset op med at hun altid har været online og altid forbundet. Hun har altid været i kontakt med hele sit netværk - og deres netværk. Hun har altid kunnet søge og finde al den information, hun havde brug for, når som helst og hvor som helst hun befandt sig.

Når Anja kommer på arbejde, kan hun som den typiske digitalist ikke forstå, hvorfor hun skal arbejde ved sit skrivebord. Hun kan arbejde fra hvor som helst - hjemmefra, fra kaffebaren nede på hjørnet eller på stranden; hvis bare vi giver hende den rette teknologi i hænderne. Anja forventer at kunne forbinde sig til alt og alle, når som helst og hvor som helst. Hun anser "offline" som en seriøs begrænsning i hendes udfoldelsesmuligheder og forudsætninger for at arbejde. Vi skal huske os selv på, at for digitalisten er arbejde en aktivitet, ikke en lokalitet.

Er din digitale arbejdsplads hindrende for digitalisten?

Ting der kan virke hindrende for digitalisten, er eksempelvis udbredt eller udelukkende brug af stationære PC’er, at alle eller centrale systemer kræver, at man er fysisk på virksomhedens kontor eller net eller de der forfærdelige små grå dimser, der giver engangskoder, og som altid bliver væk. Digitalisten fnyser og søger væk, hvis man kan ikke engang komme på webmail uden 5-faktor-autorisation og fjernskrivebord.

Anja og hendes digitalist-venner repræsenterer den mest forbundne og travleste generation, der nogensinde har været på arbejdsmarkedet. Og de er ikke klar til at opgive deres måder at kommunikere på, og de er slet ikke klar til at give kald på deres medfødte ønske om nemt at kunne udtrykke sig frit.

Blokerer vi for de sociale medier, bruger digitalisterne bare deres smartphone i stedet. Tvinger vi dem til at arbejde fra kontoret på faste tider, må vi også forvente en produktivitet under gennemsnittet. Kræver vi "face-to-face"-møder, må vi være forberedte på at blive stemplet som rigide og ufleksible. Digitalisten anser det at være offline som en personlig hindring, så vi skal være klar til at forbinde dem når som helst og hvor som helst.

Altid distraherede - altid arbejdende og altid til at komme i kontakt med

Så på den ene side er disse generationer altid distraherede af et væld af enheder og en konstant trang til at surfe efter information og kommunikere. Men på den anden side, har vi aldrig oplevet en arbejdsstyrke, der var så fleksibel, så forbundet og så ivrig efter at dele.

Digitalisterne er vokset op med teknologi i enhver tænkelig form. For dem er fysiske interaktioner ikke bedre eller mere produktive end virtuelle møder, "remote" er lige så tæt på som "on-site". Og de tjekker gerne deres arbejdsmail som den sidste ting inden de går i seng og det som første de gør, når de står op.

Deres digitale afhængighed udtværer linjerne mellem det personlige og arbejde og betyder samtidig, at traditionelle arbejdsformer og -tider bliver forældede og hindrende. De kræver at være "connected" altid, og det betyder også at være forbundet til deres arbejdsplads. De er den mest tilgængelige generation, der træder ind på arbejdspladsen siden… nogensinde.

De fleste virksomheder arbejder i dag på tværs af grænser, strækker sig over tidszoner og rummer multi-kulturelle miljøer. De er høj-tempo "få-det-gjort-nu" arbejdspladser. Digitalisterne og deres "forbinde-sig-for-at-samarbejde" arbejdsstil er et perfekt match. Men… vi er også nødt til at give disse digitale talenter de rette teknologier, der svarer til de forbrugervendte produkter og services, som de kender og bruger dagligt. Det betyder, at vi skal give dem alle muligheder for at Forbinde sig, Dele, Tale, Samarbejde, Netværke.

Er din digitale arbejdsplads indrettet til at give digitalisterne de udfoldelsesmuligheder de forventer for, at du kan tiltrække og fastholde dem?

Kræver den teknologi I bruger, at medarbejderne fysisk er til stede på kontoret?

Giver jeres digitale arbejdsplads mulighed for altid for at være forbundet med kollegaerne, værktøjerne og jeres viden?

Heldigvis strømmer der masser af værktøjer på markedet, som gør det muligt at designe en digital arbejdsplads, der møder de digitale generationers forventninger. En kvalitet og standard der matcher det de kender og som samtidig gør det muligt at slippe arbejdet fri fra de traditionelle rammer, der låser medarbejderen i tid og rum. Spørgsmålet er om, vi kan navigere i udbuddet og skabe en sammenhængende digital arbejdsplads, hvor digitalisten finder sig hjemme uden, at vi samtidig fortrænger tidligere generationer, der stadig har deres berettigelse og værdi.

Vores serie "Digitalisterne kommer" fortsætter med den tredje forandring ud af de fem: Digitalisterne samarbejder for at få tingene gjort.