Tilbage

Adoption af Office 365 med dokumenteret effekt

Mange arbejder med adoption af Office 365, her er nogle af vores positive erfaringer, der har haft en dokumenteret positiv effekt.

En mellemstor dansk virksomhed med ansatte i hele Skandinavien har brugt ProActives læringsportal ProActive Learning’s standardkurser til at tage Office 365 i brug. I dette tilfælde er omdrejningspunktet styrket dokumenthåndtering af fælles og personlige, arbejdsrelaterede dokumenter; men det kunne også have været ”Samarbejde med Microsoft Teams” eller ”Fra Skype for Business til Microsoft Teams uden frustrationer”. Mulighederne er mange.

Her er den simple formel på succes:

  1. Der blev etableret en læringsportal med gode, relevante kurser (e-læring)
  2. Der blev kommunikeret direkte til medarbejderne
  • Hvad skal vi? (styrket dokumenthåndtering)
  • Hvorfor skal vi det? (mere ensartede arbejdsgange, bedre samarbejdsmuligheder)
  • Hvordan kommer du nemt i gang? (simpel henvisning til kurserne som medarbejderen kunne tage i eget tempo – og derefter gå i gang)

Sådan gik det:

ProActive Learning

Grafen ovenfor et taget fra ”Usage Reports” i Office 365. Det fremgår tydeligt, hvordan brugsmønsteret har flyttet sig i dette simple initiativ om ”Dokumenthåndtering”.

Dokumenteret effekt

I læringsportalen kan vi se på personniveau, hvem der har påbegyndt og gennemført et kursus. I ”Usage Reports” i Office 365 kan vi se hvem, der er aktive brugere – også på personniveau. Ved at sammenholde data kan vi dokumentere et markant sammenfald mellem brugen af kurserne og de tilsvarende værktøjer, og således er det tydeligt, at læringsportalen har en dokumenteret positiv effekt.

Tag fat i mig, hvis du vil høre mere – og have hjælp til at flytte dine medarbejdere. Vi kan tilbyde:

  • Nem støtte til organisatorisk implementering af nye værktøjer og vaner
  • Minimeret behov for at samle folk fysisk – og mulighed for at den enkelte kan komme med i ”eget tempo”
  • Nemt at få flere kontorer, lokationer og lande med – også i stor skala
  • Dokumenteret effekt

Links

Vil du læse mere om den e-Læringsløsning vi benytter os af i ProActive, når vi skal træne i standard Microsoft-programmer og skabe en god brugeradoption – så læs mere her: https://www.proactivelearning.dk/

Få mere for pengene, når du underviser dine brugere. Levér din træning smartere og giv den enkelte deltager øget fleksibilitet. Læs: Gør din træning smartere og mere værdifuld med e-læring

Når du skal planlægge adoption og træning af dine brugere, bør du overveje at anvende en eller flere af disse 3 træningsmetoder. Læs: Bruger du rette træningsmetode til at sikre adoption?