Alle arrangementer
Skype Broadcast

Blockchain as a Service – public blockchains på Azure Marketplace

Hvad er Microsofts strategi for Blockchain?

22. feb. Tilmeld dig herTak for din tilmelding!
Skype Broadcast 22. februar kl. 15:00 - 15:30

Microsofts tilgang til Blockchain er, at det skal være nemt at komme i gang med små Proof of Concept projekter, der kan forbedre B2B interaktioner. Dette til forskel fra IBM, som i højere grad satser på store komplekse supply chain projekter som Mærsk og Walmart.

Hvor IBM satser på Openledger, satser Microsoft på Ethereum og har en strategi om at understøtte en lang række public blockchains via deres Azure Marketplace under konceptet Blockchain as a Service (BaaS). Public blockchains kan, hvis de lever op til de gældende kvalitetskrav, blive en del af Microsofts Azure Marketplace som BaaS partner.

I denne tredje udsendelse i vores Skype Broadcast serie om Blockchain ser vi nærmere på de mange muligheder, som Microsoft med deres Coco Framework og Azure Marketplace tilbyder deres kunder for at komme i gang med at udnytte blockchain teknologien som en service.

Når en BaaS bliver tilgængelig på Azure Marketplace, kan Microsoft Azure kunder deploye den pågældende BaaS, som med få konfigurationer kan være klar til brug. De fleste moderne blockchains understøtter derudover en eller anden form for JSON API, hvis der skulle være behov for integration udover den igennem Azure.

For organisationer der gerne vil begynde at opbygge kompetencer inden for blockchain er et af de mest simple Proof of Concept projekter signering af dokumenter, det være sig kontrakter/aftaledokumenter.

Microsoft har et partnerskab med både Adobe og DocuSign for løsninger, der virker ud af boksen. Signeringen foregår ved en hash-funktion af dokumentet som så skrives ind i datafeltet af en transaktion og derved bliver gemt i en block i kæden. Ændres versionen af dokumentet vil hash-strengen også ændres. Dette kan bruges til at signere dokumenter i B2B kontekst.