Alle arrangementer
Masterclass

Power BI - gør TimeLog data til værdifuld information

Bliv en haj til Power BI og lær hvordan du forvandler TimeLog data til værdifuld information.

11. dec. Tilmeld dig herTak for din tilmelding!
ProActive, Rosenørns Allé 1, 1970 Frederiksberg 11. december kl. 09:00 - 16:00

Har du behov for mere fleksible og grafiske præsentationer af TimeLogs data – til ledelsesrummet og på virksomhedens dashboards? Svarer du hele tiden på de samme spørgsmål dag ud og ind? Eller leder du bare efter en smart måde, at dele din viden med dine kollegaer?

Power BI er et moderne Business Intelligence værktøj fra Microsoft, som er designet til at give slutbrugeren mulighed for at arbejde med og analysere relevante data. Power BI har gjort det simpelt at lave sin egen dataløsning, hvor både datatransformering, analyse og visualisering er samlet i ét og samme værktøj.

ProActive bruger selv TimeLogs PSA software i virksomheden til tidsregistrering, projektstyring og fakturering. Vi kender effekten af TimeLogs stærke data og ved at, at kunden kender sin forretning bedst. Men vi ved også at det nogle gange kan være svært at få en dybere indsigt i alle de data TimeLog og forretningen genererer. Vi ved, at med de rette værktøjer vil medarbejderne være i stand til at skabe nye og spændende indsigter i deres forretning.

Hvad lærer du på kurset?

Du vil lære hvordan du arbejder med og præsenterer TimeLog data til din forretning. Du lærer også, hvordan du kan lave enkle dataændringer og, hvor nemt det kan være at lave eksempelvis år-til-år sammenligninger på alt fra omsætning, cashflow, utilisation, faktureringsgrad og igangværende arbejder - per projekt, medarbejder eller afdeling. Udover at bruge selve Power BI værktøjet lærer du også, hvordan du nemt og elegant kan dele dine visualiseringer med dine kollegaer.

Målgruppe: Ledere, projektledere og controllere i konsulentvirksomheder og andre, der allerede bruger Excel, og som gerne vil have kendskab til og arbejde med Self-Service Business Intelligence. Vi anbefaler, at du efterfølgende har mulighed for at arbejde videre med det i din organisation.

Deltagerne medbringer egen PC til hands-on labs.

Pris: Efter aftale med Timelog (Du får tilsendt en faktura)

Selvom du har været på kursus hos os, og uanset hvor godt vi gør vores arbejde, så ved vi at du efterfølgende kan komme i en situation, hvor du får brug for en hjælpende hånd til at komme videre. Vi tilbyder derfor, som en del af kurset, at du efterfølgende kan få besøg af en vores Power BI eksperter til en hel dags fokus på Power BI, til 3.500 kr. (under halvpris).

Agenda

Konfigurering af Power BI Desktop

  • Gennemgang af de basale features i Power BI og hvordan man integrerer med Excel

Import af data fra forskellige kilder - herunder TimeLog data

  • Gennemgang af hvordan man importerer data fra forskellige datakilder

Transformering og arbejde med data - herunder TimeLog data

  • Gennemgang af hvordan man behandler data før det bruges til rapportering

Design og datamodellering - herunder TimeLog data

  • Gennemgang af hvordan man strukturerer data og fjerner unødig ”snavs”.

Beregninger

  • Gennemgang af hvordan man laver simple beregninger, som giver Excel baghjul

Visualisering af data

  • Gennemgang af hvordan man laver korrekte visualiseringer af korrekte data. Dette er en disciplin i sig selv, men vi vil forsøge at give dig nogle gode inputs med i bagagen.

Deling, sikkerhed og brug af Power BI i organisationen.

  • Gennemgang af hvordan man deler data og holder data opdateret i de modeller der produceres.

Forbindelse til allerede eksisterende BI-løsninger

  • Forslag til hvordan Power BI kan supplere og integreres med eksisterende Business Intelligence løsninger

Sagt om kurset

”Vi havde 10 personer på et Power BI kursus for at forbedre rapportering af en lang række af forskellige data i Carlsberg Danmark. Datamængderne er oftest meget store, tunge at trække ud af forskellige SAP systemer, og derudover så arbejder mange af vores salgskonsulenter på iPad, hvilket gør at Excel ikke kan bruges. Derfor kommer vi til at arbejde meget mere med Power BI, og de muligheder der ligger i dette værktøj. Selve kurset var rigtig godt, og der er flere som er gået i gang med at bygge forskellige rapporteringer.

Derudover kommer vi til at have en ’dag 2’, hvor vi får besøg af en Power BI ekspert fra ProActive. Denne gang for at få hjælp til at arbejde videre med det vi selv er gået i gang med. Denne del er lige så vigtig som selve kurset, da det kommer til at løfte brugernes brug af Power BI til et niveau, som jeg tror, kommer til at flytte os i en positiv retning.”

Martin Kjer, Carlsberg Danmark

Ledere, projektledere og controllere i konsulentvirksomheder og andre, der allerede bruger Excel, og som gerne vil have kendskab til og arbejde med Self-Service Business Intelligence. Vi anbefaler, at du efterfølgende har mulighed for at arbejde videre med det i din organisation.