Alle arrangementer
Masterclass

Datamodellering – klargør dine data til rapportering

Bliv klædt på til at bygge den gode datamodel og lær hvordan den kan påvirke kvalitet og ensartethed i din rapportering.

25. nov. Tilmeld dig herTak for din tilmelding!
ProActive, Rosenørns Allé 1, 1970 Frederiksberg 25. november kl. 09:00 - 26. november kl. 16:00

Med de moderne rapporteringsværtøjer som f.eks. Power BI, Tableau, ClickSense m.v. har mange brugere i dag fået nogle nye avancerede databehandlingsmuligheder. Men mange oplever udfordringer med udarbejdelsen af rapporter, da de underliggende data og datamodeller kan være besværlige at anvende til de konkrete rapporteringsformål.

Løsningen ligger i, at gennem korrekt datamodellering og klargøring af data til videre rapportering kan man optimere tiden fra rapporteringsønske til færdig rapport.

For at komme godt i mål med disciplinen af datamodellering tilbyder ProActive en Masterclass, hvor du lærer de grundlæggende elementer af god datamodellering, forskellige tilgange til datamodeller og hvordan man bedst optimerer anvendelsen af data til brug for rapportering.

Hands-on arbejdet på kurset tager udgangspunkt i standard Microsoft værktøjer – Power BI, SQL Server og Tabulare modeller. Selve hands-on opgaverne vil udelukkende anvende Microsoft SQL Server Management Studio, men metoderne og teknikkerne vil kunne overføres og anvendes i f.eks. Power BI og Tableau.

2 dages kursus

Med ProActives Datamodellering Masterclass får du et 2-dages kursus – herunder bl.a.:

  • Dimensionalt design
  • Principper for dimensioner og måltal
  • Historik
  • Deployment og governance

Undervisere & målgruppe

Kurset afholdes af vores erfarne konsulenter, som til daglig arbejder med datamodellering hos diverse kunder, og som derfor kan tilbyde såvel teori som praktisk erfaring med disciplinen.

Kurset er for alle, som ønsker at få en forbedret datamodel og dataleverance til rapportering, men de mest forekomne kursusdeltagere er analytikere, controllers og BI udviklere.

Du har måske allerede arbejdet med datamodeller og er stødt på udfordringer eller ønsker om at gøre det på ”den rigtige måde”. Dette kursus henvender sig til dig, som kender til, hvordan man laver nye tabeller og views på en SQL Database, kender til datatyper og hvordan de anvendes.

Niveau: 200 (intermediate)

På kurset

På kurset vil du lære at:

  • Kende forskellen mellem de forskellige metoder for datamodellering
  • Bygge din egen datamodel ud fra forretningskrav
  • Principperne for dimensionalt design
  • Udgivelse/deployment af datamodeller
  • Håndtering af ændringer over tid og tilsikre, at det afspejles i rapporteringen

Kurset afsluttes med tildeling af et certifikat for deltagelse.

Praktiske detaljer om kurset

Deltagerne medbringer egen PC til hands-on labs.

Denne skal være installeret med seneste version af Microsoft SQL Server management studio (kan hentes her), samt en version af Microsoft SQL Server (en gratis version – SQL Server Express – kan hentes her)

Forplejning: Vand og kaffe/te. Fælles frokost med mulighed for spørgsmål til underviser og andre repræsentanter fra ProActive samt eftermiddagskage.

Pris: 7.500 kr. (+ moms) inkl. forplejning (Du får tilsendt en faktura, når du har tilmeldt dig kurset).

Skræddersyede og specialiserede kurser i datamodellering

ProActive tilbyder også kurser skræddersyet til netop din organisation, lavet på jeres egne data og med fokus på jeres forretningsbehov. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud.