Alle arrangementer
Learning Lab

Læg duftspor ud til brugerne

LEARNING LAB ER KUN FOR INTRAACTIVE KUNDER

08. dec. Tilmeld dig herTak for din tilmelding!
ProActive, Rosenørns Allé 1, Frederiksberg 08. december kl. 09:00 - 11:00

”Designing for scent” var omdrejningspunktet inden for UX for nogle år siden. Budskabet var, at brugere i deres informationssøgning har samme adfærd, og hvis man giver dem ’duftspor’ – ledetråde – har de lettere ved at finde vej til det indhold, de søger. Et ’duftspor’ kan f.eks. være et ’trigger-ord’. Brugeren skimmer siden for et bestemt ord i sin søgen efter et link til at føre ham til rette indhold, men hvis teksten ikke indeholder dét ord, som brugeren søger, føler han, at han er tabt. Han mister ’færten’ af at være på rette vej.

”Designing for scent” ledte i sin tid til lange diskussioner om, hvorvidt den bedste brugeroplevelse er en flad struktur eller et dybt hierarki, som trin for trin leder brugeren på rette vej, eller om brugerne gider at scrolle.

I ProActive tror vi på den gyldne middelvej, men det er stadig interessant at overveje ’duftspor’, når man designer en side, en struktur, en megamenu eller et flow på intranettet. Det gælder både at arbejde aktivt med duftspor og at forstå, hvilke elementer på en side, der blokerer for duftspor.

I denne Learning Lab vil vi arbejde i praksis med duftspor for f.eks. megamenuen, landing pages og flowet til den enkelte indholdsside. Vi vil lære at spotte, hvad der blokerer duftspor og hvad der øger dem. Denne Learning Lab faciliteres af Berit Krickhahn, UX Business Principal i ProActive. Berit har arbejdet med UX siden 1999. Sessionen er for alle med interesse i at designe gode brugeroplevelser med IntraActive intranet. Det kræver ingen teknisk viden.

Hvis du allerede nu vil læse mere om ”Designing for scent” kan du starte her.